Hayata, iletişimin gücüyle, birlikte sarılıyoruz!

Hizmetlerimiz

Konuşma Terapisi

Tıbbi problemler nedeniyle oluşan konuşma problemlerinin konuşma terapisti tarafından tedavi edilmesidir.

Ayrıntılı Bilgi

Otizm

Otizm, merkezi sinir sistemindeki problemlerden kaynaklı çocukların gelişimini etkileyen nöro-davranışsal bir problemdir. Konuşma Terapisi otizm tedavisinin büyük kısmını oluşturur.

Ayrıntılı Bilgi

Konuşma Apraksisi ve Prompt Tekniği

Apraksi duyduğunu anlamak fakat anladığını ifade edememektir.

Ayrıntılı Bilgi

Artikülasyon Problemleri

Sesleri yanlış çıkarmaktır. ‘K’ yerine ‘T’ çıkarmak ya da ‘R’ sesini hiç çıkaramamak gibi.

Ayrıntılı Bilgi

Kekemelik Tedavisi

Kekemelik konuşma akıcılığının anormal duraksamalar ile bozulmasıdır.

Ayrıntılı Bilgi

Carbon Verbal Behavior, Floortime, ABA vb

Merkezimizde dünyada kullanılan en güncel tedavi metodları uygulanmaktadır.

Ayrıntılı Bilgi

Afazi

Beyin felci- inme (felç) veya travmatik beyin hasarı sonrası görülen konuşma problemidir.

Ayrıntılı Bilgi

Ses - Yutma Problemleri

Ses Terapisi, yanlış ses kullanımını ortadan kaldırıp sesin doğru kullanımını öğretmektir.

Ayrıntılı Bilgi
Ümmühan Erkoç
Ümmühan Erkoç

Amerikan Dil İşitme Konuşma Derneği
Lisanslı Dil ve Konuşma Patoloğu – Konuşma Terapisti
Master: Norhteastern University, Boston
8 Nisan 2011’de Türkiye’ye eşdeğer bir yüksek lisans eğitimi gördüğüne dair YÖK’ten Diploma Denklik belgesi almıştır. 2011 yılı Haziran ayında İRE Dil & Konuşma Merkezini kurmuş ve aynı merkezde Dil ve Konuşma Patoloğu/ Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Hayata, iletişimin gücüyle, birlikte sarılalım!

1

Değerlendirme Seansı

Değerlendirme seansları ilk seanslardır ve 60-80 dakika sürmektedir. Bütün değerlendirme seanslarında Ekip Koordinatörümüz Ümmühan Erkoç bulunmaktadır.

2

Tedavi Programı

Değerlendirme sonrasında çocukların ailelerine ve/veya bakıcılarına çocuğun durumu hakkında yazılı olarak bilgi verilir. Bireylere özel bir tedavi planı ve haftalık terapi programı bireyin durumu ve ailenin istekleri göz önünde bulundurularak oluşturulur.

3

Tedavi Seansları

Tedavi seanslarında geleneksel tedavi metodları, Amerika’da ve tüm gelişmiş dünya ülkelerinde kullanılan bilimsel ve revaçta olan tedavi yöntemleri ile kombine edilerek uygulanır.

4

Aile Eğitimi

Seanslar sonrasında bireye, aileye ve/veya bakıcıya seanslar sırasında neler yapıldığı, bireyin nasıl tepki verdiği, nasıl gelişim gösterdiği anlatılır. Aile ve/veya bakıcı seanslarda yapılanlar hakkında eğitilir ve aileye terapi seansları sırasında uygulanan aktiviteleri günlük hayata genellemesi için ‘ev ödevi’ verilir.

"Muhakkak gelinmesi gereken bir yer kendi çocuğum için buradan yardım almaktayım. Ümmühan hanım ve ekibine çok teşekkür ediyorum hiç ses çıkarmayan atipik otizmli oğlumu 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde kelimeler çıkaran bir çocuğa dönüştürdüler bizzat tavsiyemdir hiç başka bir noktada vakit kaybetmeyin derim. " - Yağmur Aksan
"Öncelikle gösterilen ilgiden dolayı herkese çok teşekkür ederiz. Oğlumuz Avrupa’da 2,5 senede kat edemediği ilerlemeyi 3 haftada etti. Bize ve oğlumuza tekrar özgüvenimizi geriye kazandırdılar. Oğlumuz bile “ben artık daha iyi konuşuyorum” dedi ve hepimizi mutlu etti. Önceden cümle bile zor kuruyordu. İre ve Ekibine sonsuz teşekkürler. " - Duygu Işık
"Türkiye'nin en iyi konuşma terapisti diyebilirim Ümmühan hanım için. Yeğenini götürmedigimiz yer kalmadı. Ses taklidi hiç yoktu. Ağır apraksi dediler. Boşa vakit kaybetmişiz maddi manevi yiprandik. Hiç dolasmayin direk Ümmühan hanıma gidin derim. Çok şükür biz çözümü bulduk. Allah herkesin evladına şifa versin. Kendilerine ve ekibine cok teşekkür ediyorum." - Hasan Çoşkun
"Çocuğumu Diyarbakır’dan getirdim. Ümmühan hocaya internetten ulaşmıştım. Sonra WhatsApp dan Online görüşme randevusu almıştım. Durumu online olarak konuştuk, çocuğun videolarını gördü sonra İstanbul’a geldik. 1 ay yoğun terapi aldık. Çocuğum hiç söylemediği kelimeleri söylüyor. Cümleler söylemeye başladı. Allah Ümmühan hocadan ve çalışanlarından razı olsun. Kendisi işinin ehli, Amerika eğitim almış, merhametli, dürüst... Ne yapabilirse açık net söylüyor." - İdris Gökçe

Hangi Durumlarda Konuşma Terapistine İhtiyaç Duyulur?

Konuşma terapisti  çocuklarda ve yetişkinlerde iletişimi ve yutma güçlüğünü değerlendirir, tanılar ve tedavi eder. İletişim zorlukları, konuşma, anlama ve/veya dili kullanma, dinleme, sosyal beceriler, kekemelik, otizm, okuma, yazma ve ses kullanma vb. zorlukların tedavisinde etkilidir. Konuşma terapisti ayrıca güvenli bir şekilde yeme ve içme konusunda güçlük çeken bireylere yardımcı olur.

Konuşma Terapisinin Yararları

Konuşma terapisi, özellikle erken dönemde çocukların daha net konuşmayı öğrenmelerine yardımcı olur. Bu, başkaları ile iletişim kurabilmeleri için konuşma konusunda kendilerini daha güvende hissetmelerini ve daha az öfkelenmelerini sağlar. Dil sorunu olan çocuklar, konuşma terapisinden sosyal, duygusal ve akademik olarak yararlanabilirler.

Disleksi gibi okuma sorunları olan çocuklar için konuşma terapisi, kelimelerde ki belirli sesleri duymalarına ve ayırt etmelerine yardımcı olur. Konuşma terapisi özellikle erken yaş çocukluk dönemlerinde oldukça yararlı olmaktadır.